به گزارش استانسازان، عبدالعلی کیانمهر، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار گلستان در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: طی روزهای گذشته برای نخستین بار بود ۱۶ تا ۱۷ نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، همراه با رئیس کمیسیون کشاورزی، بهصورت هماهنگ به استان گلستان سفر کردند. جلسات فشرده و کارشناسی از بدو ورود تا لحظه بدرقه انجام شد، حتی گاهی فقط چهار یا پنج ساعت استراحت داشتیم.
کیانمهر بیان کرد: در این سفر افتتاح نخستین کلینیک گیاهپزشکی گلستان انجام شد؛ کلینیکی که پیش از این مجبور بودیم خدمات آن را از مازندران تأمین کنیم.
وی هدف اصلی این سفر را آشنایی میدانی نمایندگان با ظرفیتها و چالشهای استان عنوان کرد و ادامه داد: ما هرچقدر هم روی کاغذ گزارش بدهیم، جای بازدید میدانی را نمیگیرد. این حضور باعث شد نمایندگان دقیقاً در جریان نیازها و توانمندیهای استان قرار بگیرند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار گلستان عنوان کرد: در سفر به شرق استان، بازدید از مزارع توتفرنگی و گردشگری انجام شد و جلسات مفیدی نیز با فعالان دانشگاهی و اقتصادی در آزادشهر برگزار شد. یکی از نقاط قوت سفر، نشست مشترک دولت و بخش خصوصی در شب پایانی بود که مصوبات بسیار خوبی هم داشت.
کیانمهر خاطرنشان کرد: توافق شد که طی هفته آینده، جلسهای با حضور مدیران ارشد اجرایی استان، استاندار گلستان و اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس در تهران برگزار شود. در این جلسه، وزرای مرتبط و رؤسای سازمانهایی مانند منابع طبیعی، امور اراضی و سازمان محیطزیست نیز حضور خواهند داشت تا مصوبات عملیاتی شوند.
وی با ابراز تأسف از عدم بهرهبرداری مناسب از ثبت جهانی جنگلهای گلستان، تصریح کرد: ما جنگلها را ثبت جهانی کردیم، اما چه بهرهای بردیم اگر شهر تاریخی یزد ثبت یونسکو شد، درآمدی کسب کرد. اما گلستان با داشتن ۲۵ درصد جنگلهای هیرکانی، هنوز سودی از این ثبت جهانی نصیبش نشده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار گلستان با اشاره به دشواریهای تأمین معیشت مردم در کنار حفاظت از منابع طبیعی، تاکید کرد: اگر معیشت مردم را از طریق اقتصادی سالم و پایدار تأمین میکردیم، پدیده قاچاق چوب کاهش مییافت. مردم مجبور میشوند به سمت تخریب منابع طبیعی بروند. باید به آنها جایگزین معیشتی بدهیم.
کیانمهر درباره پروژه تلهکابین گلستان نیز گفت: فعلاً این پروژه به مرحله بهرهبرداری نرسیده چون همچنان درگیر مجوزهاست. با رفیعی، رئیس فراکسیون محیطزیست مجلس، صحبت کردم و قرار است جلسهای در تهران برگزار شود تا موانع این پروژه برطرف شود.
وی با اشاره به تجربه کشورهای اروپایی و آسیایی در توسعه گردشگری طبیعی، تصریح کرد: اگر نتوانیم بهرهبرداری مسئولانه از طبیعت داشته باشیم، نابودی منابع طبیعی حتمی است. در حالی که در کشورهای دیگر، گردشگری منبع درآمد شده، ما همچنان درگیر مجوزها هستیم. نباید بگذاریم که فرصت به تهدید تبدیل شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار گلستان با تأکید بر اینکه مردم گلستان و حتی جوانان به اهمیت محیطزیست آگاه شدهاند، گفت: اگر کسی امروز بخواهد در جنگل درخت ببرد، با اعتراض مردم روبهرو میشود. این یعنی فرهنگسازی اتفاق افتاده، حالا نوبت مسئولان است که با برنامهریزی دقیق و تصمیمات مؤثر، توسعه پایدار را رقم بزنند.